Thuisverpleging: Injecties en inspuitingen aan huis

Hebt u dagelijks of regelmatig een inspuiting nodig die u zelf niet kan plaatsen?

Onze getrainde thuisverpleegkundigen komen bij u langs om u zorgen op maat te geven wat inspuitingen en injecties betreft: intramusculair, subcutaan of intraveneus

Een intramusculaire inspuiting gebeurt in spierweefsel. De ingespoten vloeistof wordt binnen 15 tot 20 minuten in het bloed opgenomen. De spieren goed ontspannen helpt om pijn van de injectie te vermijden. Intramusculaire injecties worden toegepast voor medicatie die niet in het maag-darmkanaal kan opgenomen worden, of gewoon beter in een spier wordt opgenomen, of snel moet werken. 

Een injectie onder de huid wordt subcutaan genoemd. De buikstreek is een favoriete plaats, naast de buitenkant van bovenarm en het dijbeen. Na een subcutane injectie, die wordt uitgevoerd met een korte naald, wordt de ingespoten stof langzaam opgenomen. Om lekkage en pijn te voorkomen wordt de hoeveelheid meestal beperkt tot maximaal 2 ml.

Een intraveneuze inspuiting gebeurt rechtstreeks in een ader, via een infuus of injectie. Het ingespoten geneesmiddel komt dus dadelijk in de bloedsomloop terecht, waardoor het onmiddellijk werkt.

Op zoek naar thuisverpleging in Hasselt?

Team Buurtverpleegkundige zijn gedreven thuisverpleegkundigen in de regio Stevoort, Sint-Lambrechts-Herk, Runkst, Kuringen en Hasselt.