Thuisverpleging: Palliatieve verzorging

Palliatieve verzorging 24/7

Bent u op zoek naar palliatieve zorgen aan huis? Buurtverpleegkundige is gespecialiseerd in palliatieve zorgen in Hasselt door opleidingen en jarenlange ervaring.  

 

  Wat is palliatieve zorg?

   

  Palliatieve zorg is de totaalzorg aan patiënten en hun naasten die te maken hebben met een levensbedreigende ziekte, en dus niet meer kunnen genezen. Centraal staat het verbeteren van de kwaliteit van leven en het comfort van de patiënt. Palliatieve zorg is er voor iedereen, thuis, in het ziekenhuis of in het rusthuis. “Palliatie” betekent verzachting of verlichting, in tegenstelling tot curatieve zorg met de bedoeling om te genezen. Palliatieve zorgen worden dus toegepast als genezing niet meer kan. Palliatieve zorg in het kader van een stervensbegeleiding is een permanente en volledige zorg, die het lijden zo veel mogelijk wil beperken. Palliatieve zorg is altijd zorg op maat. De begeleiding van de patiënt en de familie zijn cruciaal.

   

  Wat houdt palliatieve zorg in?

   

  • Bij de lichamelijke verzorging gaat het vooral om pijnbestrijding en andere comfort-verhogende maatregelen.
  • Psychologische en emotionele ondersteuning voor de patiënt en de omgeving
  • Sociale begeleiding van de patiënt en de naaste familie

   

   

   

   

  Op zoek naar thuisverpleging in Hasselt?

  Team Buurtverpleegkundige zijn gedreven thuisverpleegkundigen in de regio Stevoort, Sint-Lambrechts-Herk, Runkst, Kuringen en Hasselt.